donderdag 14 april 2016

Reflectie van de Challenge Day

Reflectie van de Challenge Day

Naar aanleiding van de challenge day waren er wat zaken opgevallen.

In onze presentatie hebben we gekozen voor vele kleine onderdelen. Zo hebben we gekozen voor een screencast, presenties, stellingen waardoor interactie mogelijk was en feedback. We wilden hiermee veel doen in maar 15 minuten. Hierdoor had ik zelf het gevoel dat we erg veel moesten doen in de presentatie. Doordat we niet hebben gekozen voor een of twee onderdelen,  kwam juist de boodschap minder krachtig over.

De inhoud van ons scenario was krachtig. Dit was ook te merken aan de feedback die we hebben gekregen van andere groepen en middels de vragenlijst die we nadien hebben gevraagd aan de bezoekers. Het scenario was goed, wel kregen we als feedback dat we wat meer 'out of the box' had kunnen denken.

Het was goed om te zien dat er een goede sfeer hing binnen alle presentaties, waaronder ook onze presentatie. Er was genoeg inbreng van de bezoekers. Door de stelling had iedereen een inbreng in de discussie over het toekomstige onderwijs. De stellingen waren zo gesteld dat er weinig ruimte voor nuances was. De bezoekers onderbouwden juist als genuanceerde meningen.


Wat neem ik mee voor de toekomst?
Vanuit de presentatie:
Less is more! Door een krachtig middel te kiezen binnen een presentatie krijg je meer focus op de presentatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten